Bd. Khulyatun

July 13, 2023 by Admin19

Halooo Gaes, Welcome Back nih dengan “NAKES KITA“

Ada yang mau kami perkenalkan lagi nih sama kalian di artikel “NAKES KITA“

Profile tenaga kesehatan yang ada di Puskesmas Kecamatan Kembangan kali ini adalah…. Khulyatun AMd.Keb

Untuk sesi awal mari kita kenalan lagi yuk sama Bidan yaitu Kak Khulyatun di bagian Kesehatan Ibu dan Anak. Mau tau profile beliau lebih dalam?

Let’s Find Out .. !!!

Sebelum kita mulai perkenalannya, kita harus tau dulu nih… apa sih itu Profesi bidan ? Menurut WHO Bidan adalah seseorang yang telah diakui secara reguler dalam program pendidikan kebidanan sebagaimana yang diakui yuridis, dimana ia ditempatkan dan telah menyelesaikan pendidikan kebidanan dan telah mendapatkan kualifikasi serta terdaftar disahkan dan mendapatkan izin melaksanakan praktek kebidanan

Langsung aja kita tampilkan profilenya Bidan Khulyatun ya Gaes

 “Suka Duka dan Motivasi Menjadi Bidan“
Masih menurut beliau nih.. yang jadi motivasi menjadi Bidan  mengikuti saran dan keinginan orang tua Eitss…. Kalo kalian berfikir enak banget jadi Bidan kalian perlu tau juga suka duka dalam menjalani profesi ini ya..

Sukanya :
1. Bermanfaat bagi orang banyak dan  terutama bagi kesehatan ibu bayi dan masyarakat
2. Dapat menambah penghasilan terutama apabila membuka praktek dirumah (sekarang harus minimal pendidikan profesi bidan ya gaes)
3. Bertemu dengan bayi dan balita yang lucu-lucu 🙂

Dukanya :
1. Pada saat kerja shift sulit izin serta meninggalkan keluarga terutama apabila ada anggota keluarga yang sakit.
2. Menghadapi masyarakat dengan perbedaan sosial dan kepercayaan sehingga menyulitkan pelayanan kesehatan yang diberikan atau menolak pelayanan yang diberikan

Job Description :
– Koordinator Kesehatan Ibu
– Koordinator Keselamatan Pasien.

Wahh seru ya, jadi ada gambaran kan tantangan nya nanti jika ingin jadi Bidan…

Ini nih Pesan dari kak Atun  untuk adik-adik remaja :

“Segala sesuatu yang dikerjakan dengan sungguh- sungguh dan mendapat ridho orang tua pasti akan mendapatkan yang terbaik serta jangan lupa berdoa ya , niatkan segala sesuatu yang kita kerjakan dalam rangka ibadah sehingga kesulitan apapun dapat kita hadapi dan di era society 5.0 ini harus bijak menggunakan teknologi ya gaes 

Ok Gaes, sekian dulu yahh informasi yang AloGaes sampaikan, mudah-mudahan bisa memotivasi kalian semua.. siapa tau kalian mau jadi Bidan seperti Kak Atun  dan turut serta meningkatkan kesehatan ibu bayi dan masyarakat… Aamiin 🙂 Terimakasih sudah membaca Artikel ini, semoga bermanfaat ya Gaes. See You!!!


19 comments

  • Tm Mail

    January 1, 2024 at 5:33 am

    Hello i think that i saw you visited my weblog so i came to Return the favore Im trying to find things to improve my web siteI suppose its ok to use some of your ideas

    Reply

  • temp email

    January 12, 2024 at 5:34 pm

    Hi, Neat post. There is a problem along with your website in internet explorer, would test this·IE still is the market chief and a good section of other folks will pass over your magnificent writing due to this problem.

    Reply

  • tvbrackets

    January 31, 2024 at 7:30 am

    I have read some excellent stuff here Definitely value bookmarking for revisiting I wonder how much effort you put to make the sort of excellent informative website

    Reply

  • howwtalliss

    February 2, 2024 at 1:49 pm

    Normally I do not read article on blogs however I would like to say that this writeup very forced me to try and do so Your writing style has been amazed me Thanks quite great post

    Reply

  • Puravive

    February 3, 2024 at 9:57 pm

    I just had to get off your site before I could express how much I valued the frequent updates you provide your visitors. Without a doubt, I’ll check in often to see what updates have been done.

    Reply

  • temp mail

    February 6, 2024 at 3:42 pm

    Although I enjoy your website, you should proofread a few of your pieces. Many of them have serious spelling errors, which makes it difficult for me to convey the truth. Nevertheless, I will definitely return.

    Reply

  • Glucorelief

    February 10, 2024 at 1:33 pm

    you are truly a just right webmaster The site loading speed is incredible It kind of feels that youre doing any distinctive trick In addition The contents are masterwork you have done a great activity in this matter

    Reply

  • qweqtt

    February 10, 2024 at 5:28 pm

    I simply could not go away your web site prior to suggesting that I really enjoyed the standard info a person supply on your guests Is going to be back incessantly to investigate crosscheck new posts

    Reply

  • puravive com

    February 13, 2024 at 3:54 pm

    You’re so awesome! I don’t believe I have read a single thing like that before. So great to find someone with some original thoughts on this topic. Really.. thank you for starting this up. This website is something that is needed on the internet, someone with a little originality!

    Reply

  • NeuroTest official website

    March 2, 2024 at 4:08 pm

    Thank you for the auspicious writeup It in fact was a amusement account it Look advanced to more added agreeable from you By the way how could we communicate

    Reply

  • bestiptvireland

    March 17, 2024 at 6:34 pm

    Hi Neat post Theres an issue together with your web site in internet explorer may test this IE still is the marketplace chief and a good component of people will pass over your fantastic writing due to this problem

    Reply

  • qweqtt

    March 29, 2024 at 5:43 am

    Simply wish to say your article is as amazing The clearness in your post is just nice and i could assume youre an expert on this subject Well with your permission let me to grab your feed to keep updated with forthcoming post Thanks a million and please carry on the gratifying work

    Reply

  • qwweq

    April 3, 2024 at 3:03 am

    I have been surfing online more than 3 hours today yet I never found any interesting article like yours It is pretty worth enough for me In my opinion if all web owners and bloggers made good content as you did the web will be much more useful than ever before

    Reply

  • acheteriptvabonnement

    May 2, 2024 at 7:33 pm

    Wow superb blog layout How long have you been blogging for you make blogging look easy The overall look of your site is magnificent as well as the content

    Reply

  • tvbrackets

    May 3, 2024 at 7:47 pm

    Hi i think that i saw you visited my web site thus i came to Return the favore Im attempting to find things to enhance my siteI suppose its ok to use a few of your ideas

    Reply

  • pillow

    May 6, 2024 at 3:35 am

    Hello my loved one I want to say that this post is amazing great written and include almost all significant infos I would like to look extra posts like this

    Reply

  • doorhandles

    May 6, 2024 at 1:35 pm

    Thanks I have recently been looking for info about this subject for a while and yours is the greatest I have discovered so far However what in regards to the bottom line Are you certain in regards to the supply

    Reply

  • tvbrackets

    May 13, 2024 at 11:29 pm

    Fantastic site Lots of helpful information here I am sending it to some friends ans additionally sharing in delicious And of course thanks for your effort

    Reply

  • flooring

    May 28, 2024 at 2:18 pm

    of course like your website but you have to check the spelling on several of your posts A number of them are rife with spelling issues and I in finding it very troublesome to inform the reality on the other hand I will certainly come back again

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


logo-long

Alo Gaes merupakan media komunikasi yang berisi info-info kesehatan remaja, mulai dari isu pubertas, gizi, hingga kesehatan mental. Alo Gaes juga bisa lho sebagai sarana kamu berkonsultasi singkat atau tanya-tanya soal kesehatan fisik maupun mental dari ahlinya langsung. Kami juga terbuka untuk kamu-kamu yang mau kirim artikel atau hasil karya lain lho.

Konten Terbaru

Selamat datang di Puskesmas Kembangan. Fitur chat ini khusus curhat online remaja
//
Dokter Umum
Kak Wanda
//
Bidan
Kak Ita
//
Ahli Gizi
Kak Desi
//
Dokter Umum
Kak Agnes
//
Dokter Umum
Kak Micca
//
Perawat
Kak Dadang
//
Apoteker
Kak Priska
//
Psikolog
Kak Ros
//
Jak-GO (Jaringan Konsultasi Gigi Online)
Pelayanan Gigi
//
Call Center
Call Center
WhatsApp